De week van de Alfabetisering 4 t/m 10 september

logo week van de alfabetisering2,5 miljoen volwassenen in Nederland hebben moeite met lezen, schrijven en rekenen. Om dit onder de aandacht te brengen organiseert Stichting Lezen & Schrijven van 4 tot 10 september de Week van de alfabetisering.
www.weekvandealfabetisering.nl 

Je vraagt je misschien af wat heeft Villa Bewust te maken met alfabetisering?

Villa Bewust wordt al vanaf het begin van haar bestaan bezocht door deelnemers van taallesgroepen.
(Nieuwe) Amsterdammers die taallessen volgen maken een uitstapje naar Villa Bewust om te oefenen met taal aan de hand van het thema ‘Wonen’. Villa Bewust is visueel ingesteld met goed en fout voorbeelden en is daarom een laagdrempelige activiteit om te oefenen maar ook om informatie te vergaren. De deelnemers leren niet alleen de taal maar pakken ook meteen thema’s als energiebesparing, gezond leefklimaat en veiligheid in de woning mee. Het is leuk en leerzaam op meerdere thema’s.

Wil je meer informatie of wil je langs komen met een (taal)groep bel of mail dan naar !WOON team Oost. 020-020-5230150 / oost@wooninfo.nl

 

Geef een reactie